NOTICIES GENER 2018


BALLEM PER LA UNESCO


20 de gener. 16.30. Claustre de l'Oratori de Sant Felip Neri del barri de Gràcia (carrer del Sol, 8) de Barcelona

Barcelona acollirà una ballada per potenciar la candidatura de la sardana com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat de la UNESCO. La part musical anirà a càrrec de la Sant Jordi - Ciutat de Barcelona.

La ballada es planteja com un punt de suport popular per demostrar al comitè que analitza les candidatures la veritable implicació de la població en favor de la dansa tradicional catalana. Aquest és un factor que la UNESCO analitza molt acuradament a l'hora de concedir el títol de Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat. També servirà com a acció per recaptar fons per poder assumir les despeses de les gestions i dossiers que està preparant un equip expert des que va començar el projecte. Per això l'accés serà a partir de l'aportació econòmica voluntària de cadascun dels assistents.

Més informació https://portalsardanista.cat/noticies/detall/una-ballada-per-potenciar-la-candidatura-de-la-sardana-com-a-patrimoni-de-la-humanitat
LES IMPRESIONS CAMPEROLES PER EDMON COLOMER


26 de gener. 19h. Palau de la Música Catalana

L'any 2010 vam tenir el plaer de conèixer professionalment al mestre Edmon Colomer, també al Palau de la Música. En aquella ocasió vam dir-nos que aquell seria l'inici d'una relació musical necessària per a ambdues parts. Hem tingut el plaer de poder seguir treballant plegats en algunes ocasions. Ara, 8 anys després d'aquest primer concert al Palau, hi tornem. En homenatge mutu a Joaquim Serra i a les seves Impressions Camperoles, també un homenatge a la música per a cobla i els seus grans compositors.

No volem d'estar de dir que aquest concert també reivindica una proposta de concert que actualment ha caigut en el total oblit en les programacions de teatres i auditoris. Per això volem agraïr l’esforç del Palau de la Música per no oblidar aquest gènere, el de la música culta per a cobla.

Aquesta serà una oportunitat única de poder escoltar aquestes Impressions Camperoles.

Palau de la Música, Edmon Colomer i la Cobla Sant Jordi. No t'ho pots perdre!

Informació i entrades a: http://www.palaumusica.cat/ca/cobla-sant-jordi-ciutat-de-barcelona_469138
SOM CULTURA POPULAR


27 de gener. 12h. Can Fabra (St. Andreu) Barcelona

La Cobla Sant Jordi - Ciutat de Barcelona tornarem a ser presents en la 2a edició del Som Cultura Popular, organitzat per l’Institut de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona. Ho farem fent una ballada de sardanes a la plaça de Can Fabra.

El Som Cultura Popular és un fòrum que pretén fer viure la cultura popular en primera persona, explicar-la al nostre entorn més proper i revisar-ne el fons teòric

Aquesta segona edició del Som Cultura Popular estarà dedicat a l’educació i la cultura popular, la cultura popular i el patrimoni cultural immaterial i la cultura popular i els processos de canvi social

Més informació: http://lameva.barcelona.cat/culturapopular/ca/forumsomculturapopular
NOTICIES DESEMBRE 2017


OBLIGATS


El passat dia 12 de novembre, vam presentar el nostre últim treball discogràfic, 'Obligats'. Un disc amb 15 títols de les sardanes obligades més representatives del repertori per a cobla.

El concert va ser un èxit i volem agrair públicament l'organització del concert que va anar a càrrec de l'associació L'Ideal d'en Clavé de les Roquetes. També a tots els que vau venir i vau poder gaudir amb nosaltres del concert.

Podeu comprar el disc als llocs habituals de venda i a les nostres actuacions.

No te'ls pots deixar escapar, aquestes festes, Obligats!

http://www.coblasantjordi.cat/OBLIGATS.html
CONCERTS DE NADAL


El diumenge 3 de desembre vam fer un concert de sardanes i música per a cobla a Cubelles. Una primera part amb títols d'autors variats com Manuel Saderra Puigferrer, Ricard Viladesau, Conrad Saló, Josep Serra, Fèlix Martínez i Comín i Pep Ventura. Per acabar la segona part vam fer 4 peces cantades, acompanyant la soprano Lluïsa Muntada i dirigides per Edmon Colomer.

Programa del concert:

Organitza: Ajuntament de Cubelles.


Diumenge 17 de desembre a les 18h, serem a la Sala Toldrà del Conservatori Municipal de Música de Barcelona. El concert serà dirigit per Marcel Sabaté i inclourà un programa variat de sardanes i música per a cobla.

Programa del concert:

Organitza: Amics dels concerts de l'Agrupació Cultural Folklòrica de Barcelona.


El dia de Nadal serem a Terrassa, a les 22h a l’Auditori Municipal. En aquesta ocasió, oferirem un concert dirigit pel nostre director titular, Marcel Sabaté. Un programa que combina, sardanes i música per a cobla -amb una especial atenció a les sardanes obligades- d’autors  tan rellevants com Josep Serra, Fèlix Martínez i Comín, Juli Garreta, Francesc Basil, Pep Ventura, Joan Lluís Moraleda, Enric Ortí i Leroy Anderson.

Programa del concert:

Organitza: Agrupació Folklòrica Amunt i Crits de Terrassa.

http://amunticrits.terrassa.net
34è SARAU ARTESENC!


8 de desembre de 2017

Un any més, la Cobla Sant Jordi serà al 34è Sarau Artesenc. Com és tradicional, al matí acompanyarem el concurs de colles i a la tarda farem la doble audició de sardanes amb la Cobla La Principal de la Bisbal.

Us hi esperem a tots!!

http://www.sarauartesenc.cat
NOTICIES AGOST 2017

ROGER MAS I LA COBLA SANT JORDI AL FESTIVAL "AMB SO DE COBLA"


Dijous 3 d'agost. 21h. Parc dels Convents dels Agustins. Palamós

Amb motiu de la celebració del 1r Festival de Cobla "Amb so de cobla", Roger Mas i la Cobla Sant Jordi presentarem el nostre espectacle conjunt que tants fruits ha donat.

Serà un plaer tornar a fer sonar els temes d'un disc rodó, amb alguna sorpresa en exclusiva pel Festival.

Volem felicitar la iniciativa i esperem que el Festival es pugui consolidar i servir d'aparador per generar nous públics per a tot el fenomen que la Cobla està generant.

Entrada gratuïta!

http://ambsodecobla.cat/index.php/artistes/3-roger
ELS FRANCOLINS I LA COBLA SANT JORDI AL FESTIVAL "MÚSICA A LA VILA" DEL VENDRELL


Dimecres 9 d'agost, a les 22 h. Plaça del Tívoli. El Vendrell

El Festival de Música Tradicional "Música a la Vila" es consolida com un dels Festivals d'estiu de Música Tradicional del país, per això és tot un plaer per a nosaltres poder presentar aquest treball conjunt amb "Els Francolins"

El Festival transcorre durant tots els dimecres d'agost i a la seva programació destaquem grups com, Criatures, Guillem Anguera, Marsupialis i Jordi Molina.

El mateix dia 9, abans de l'actuació, Els Francolins en la seva formació original, oferiran un petit concert familiar basat en peces de carrer.

Entrada gratuïta!

http://musicaalavila.blogspot.com.es/p/programacio-2015.html

http://www.coblasantjordi.cat/francolins
EL GRUP COSES I LA COBLA SANT JORDI A LA PL. DEL FOLK!


Dimecres 16 d'agost a les 23:30. Plaça del Sol. Barcelona (Gràcia)

Enguany, un dels últims projectes de la Cobla Sant Jordi es presenta a la programació de la Plaça del Folk, escenari del Tradicionàrius per la Festa Major de Gràcia.

El concert, titulat 'Gran nit "Recital de cançó i protesta"', inclourà les actuacions de Kabum i de Quico Pi de la Serra.

Us convidem a gaudir d'aquest entranyable concert.

http://www.tradicionarius.cat/ca/la-placa-del-folk__-pi-de-la-serra-i-coses-_-cobla-sant-jordi/programacio/579

http://www.coblasantjordi.cat/coses
ESTRENA DE "COBLISM 2" AL FESTIVAL ACÚSTICA DE FIGUERES


Divendres 1 de setembre a les 22:30. Plaça de la Palmera. Figueres.

Dins dels actes de ‘Figueres, Capital de la Sardana’ 2017, el Festival Acústica acull aquest concert a la seva programació. Que un festival capdavanter com és l’Acústica compti amb la presència de la cobla ens omple de satisfacció i és un honor i, al mateix temps, un repte per a nosaltres poder apropar el so d’aquesta formació que tant ens estimem a un públic, segurament, poc habituat a la seva sonoritat.

A l'Acústica hi presentarem el nou treball que hem cuinat amb el Dj del Rosselló, Raph Dumas. Sota el títol "Coblism2" ambdues companyies volem donar continuïtat, una nova visió i posada al dia del que va ser el projecte que vam rodar plegats "Coblism".

Un espectacle on la música de Raph Dumas s'encavalca amb el so de la cobla, uns acurats arranjaments que integren sonoritats i pensaments. El Dj, amo i senyor del so de la cobla. La cobla, al servei del futur.

La normalitat de la cobla i els seus instruments és una de les columnes vertebrals de la Cobla Sant Jordi. Investigar, explorar, experimentar, difondre i preservar el nostre patrimoni musical són la nostra raó de ser.


https://festivalacustica.cat/artistes/147/57/raph-dumas-dj-cobla-sant-jordi

http://www.coblasantjordi.cat/coblism
NOTICIES JULIOL 2017

La sardana, candidatura a la UNESCO


La Confederació Sardanista de Catalunya ha iniciat un procés de microfinançament popular a través de Verkami (http://vkm.is/sardana) amb l'objectiu de plantejar i gestionar la candidatura de la sardana com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat, qualificació reconeguda per la UNESCO.

La Cobla Sant Jordi - Ciutat de Barcelona ens sumem a la iniciativa i per això us demanem el vostre suport vers la Sardana.

https://portalsardanista.cat/noticies/detall/la-sardana-candidatura-a-la-unesco
Cobla i Carilló. Concert de cloenda del 19è Congrés Mundial de Carilló, Barcelona 2017.


Dimecres 5 de juliol. 20:30. Pla de la Catedral. Barcelona.

Dilluns 10 de juliol. 18h. Figueres. Capital de la Sardana 2017

Amb motiu de la cloenda del 19è Congrés Mundial de Carilló que se celebra a Barcelona. El concert serà a càrrec de la cobla Sant Jordi - Ciutat de Barcelona, el Carilló de la catedral de Barcelona i els carillons mòbils de Douai-França i Portugal.

El programa del concert, titulat "Catalunya al món", està configurat principalment per sardanes i obres habituals en el repertori per a cobla adaptades per a incloure-hi la participació del carilló. El concert es clourà amb la gran estrena d'una obra comanda de la Confraria de Campaners i Carillonistes de Catalunya per al XIX Congrés Mundial de Carilló a Marc Timón: "The Strange Case of the Magic Carillon - The Legend of the Emporion Epic Bells" Per a carilló, cobla i percussió. Marc Timón (n. 1980)

A banda, al concert també hi participaran els Gegants històrics del Pi, Sant Roc, Santa Maria del Mar i Sant Jaume Apòstol, els Bastoners de l'Esbart Català de Dansaires, la Colla Sardanista Mare Nostrum i els Castellers de Barcelona.


Tot l'espectacle serà dirigit per Joan Gómez i Marc Timón.


Descarrega't el programa del 29è Congrés Mundial de Carilló
38è Festival Internacional de Música de Ripoll


Divendres 14 de juliol. 21.30 h. Claustre del Monestir


Com és habitual, la Cobla Sant Jordi - Ciutat de Barcelona és l'encarregada d'oferir el concert de cobla al Festival Internacional de Música de Ripoll.

Enguany oferirem un concert titulat "La cobla i els seus solistes" que alternarà un programa variat de sardanes i obres destacades pels seus papers de solista.

El concert serà dirigit per Marcel Sabaté i comptarà amb la col·laboració del flabiolaire Bernat Castillejo.


Us convidem a tots a no perdre-us aquest magnífic concert en un marc incomparable com és el Claustre del Monestir de Ripoll.


http://ripoll.cat/festival-internacional-musica-ripoll-2017/


Concert inaugural 11è Simposi Mundial de Cant CoralDissabte 22 de juliol. 21 h. L'Auditori (Barcelona)

Amb motiu de l'acte inaugural de l'11è Simposi Mundial de Cant Coral. La Cobla Sant Jordi - Ciutat de Barcelona tindrem el plaer de ser-hi convidats i oferir un concert on s'estrenarà una obra de Marc Timón titulada "L'indòmit corser" per a cobla 2 percussionistes i corals.


http://www.wscm11.cat


NOTICIES JUNY 2017


INAUGURACIÓ DE ‘LA CASA DE LA SARDANA’


Divendres 16 de juny a les 19h. C/Pou de la Figuera, 15 Barcelona

Ballada de sardanes a càrrec de la Cobla Sant Jordi - Ciutat de Barcelona

La instal·lació que servirà per unificar les seus de totes les entitats sardanistes de caràcter nacional, territorial i municipal.

La "Casa de la Sardana" ajudarà a optimitzar recursos, potenciar les dinàmiques de cadascuna de les entitats, fomentar el treball en comú, el debat i la unitat de criteris. Estarà ubicada al número 15 del carrer Pou de la Figuera, lloc en el qual es troba l'Agrupació Cultural Folklòrica de Barcelona.

Entre les nombroses entitats que acollirà es troben la Confederació Sardanista de Catalunya, la Unió de Colles Sardanistes de Catalunya, lObra del Ballet Popular, la Fundació Universal de la Sardana i la Federació Sardanista de les Comarques Barcelonines.

La instal·lació formarà part de la xarxa de Cases de la Festa de l’Ajuntament de Barcelona, que aplega tot un seguit d’espais de cultura popular i tradicional repartits pels diferents barris de la ciutat i gestionats per entitats que tenen la voluntat de promoure-la, organitzant activitats, fent-ne recerca i difusió.

L'acte per donar inici a les obres de remodelació del local del carrer Pou de la Figuera va tenir lloc el 30 de desembre. La reforma contempla la creació d'una sala polivalent a mode d’auditori i d'una zona d’oficines.

https://portalsardanista.cat
CORPUS, SANT JOAN, LA FLAMA DEL CANIGÓ I LES FESTES MAJORS


Ja arriba la temporada de Festes i la Cobla Sant Jordi participa en unes quantes que us detallem a continuació.

Dijous 15 de juny, farem la Tradicional ballada de Corpus a la Plaça Sant Jaume de Barcelona, serà a les 7 de la tarda.

Dissabte 17 de juny a les 12 del matí a la Pl. de la Torre i diumenge 18 de juny a les 11 del matí al Pla de la Catedral de Barcelona, serem a la Ballada amb motiu de la celebració del “Dia Universal de la Sardana”.

Divendres 23 de juny, “Arribada de la Flama del Canigó” serà a les 5 de la tarda a la Plaça Sant Jaume de Barcelona

Dissabte 24 de juny, podem celebrar Sant Joan plegats al Pla de la Catedral de Barcelona on oferirem una ballada a les 11.15 del matí.

Dijous 29 de juny serem a la Festa Major de Sant Cugat del Vallès, com ja és Tradicional a la tarda participarem a la cercavila i al “Ball del Paga-li Joan”. El mateix dia a les 10 de la nit, a la Pl. de l’Om oferirem el ja Tradicional concert amb la Coral “La Lira” de St. Cugat del Vallès.

El mes de juny fem moltes més ballades, aplecs i concerts que podeu consultar al calendari de la nostra pàgina web. http://www.coblasantjordi.cat/AGENDA.html

Esperem poder-nos trobar!
NOTICIES MAIG 2017


Cloenda “El país a l’Escola”


Divendres 5 de maig a les 10.45 tindrà lloc la Cloenda de la campanya "El País a l'Escola" al Pla de la Catedral de Barcelona.

Un any més la Cobla Sant Jordi - Ciutat de Barcelona serà la cobla encarregada de fer ballar els centenars de nens i nenes que ballaran sardanes, ball de bastons i una lluïda cercavila. A més, com ja és habitual, els components de la Cobla explicaran el funcionament dels instruments i la seva funció dins la cobla.

+ Informació a https://portalsardanista.cat/noticies/detall/la-cloenda-del-pais-a-lescola-amb-mes-novetats

Reportatge de l'edició del 2016 per Francesc Botet http://www.avibotet.cat/2016/05/cloenda-del-pais-lescola-2016.htmlConcert 17è Concurs Internacional de Roses Noves


Divendres 12 de maig, a les 18h al Parc Cervantes de Barcelona. Tindrà lloc el Tradicional Concert amb motiu del 17è Concurs Internacional de Roses Noves que se celebra a Barcelona.

Sota la direcció de Marcel Sabaté la Cobla Sant Jordi oferirem un programa variat dels Grans Èxits de la sardana.

Juny, Juli Garreta — Llevantina, Vicenç Bou — Remembrança, Joaquim Serra — Per tu ploro, Pep Ventura — Somni, Manuel S. Puigferrer — Roses de tardor, Fèlix Martínez Comín — Bona festa, Josep Vicens “Xaxu” — La juguetona, Josep Serra — Maria de les trenes, Josep Saderra — Girona m’enamora, Ricard Viladesau

Barcelona - 12.05.17 (1) - Parc Cervantes - GRANS ÈXITS.pdfConcert de la Final de la Sardana de l’Any.


Dissabte 13 de maig a les 17.30 al Teatre de la Passió d’Olesa de Montserrat.

Enguany, les Cobles La Principal del Llobregat i la Cobla Sant Jordi - Ciutat de Barcelona seran les encarregades de fer el concert de la Final de la Sardana de l’Any.

10 sardanes finalistes competiran a la votació popular dels assistents per ser la Sardana de l’Any 2017. Entre tots ells, ens fa una especial il·lusió que hi hagi el nostre primer tenora, l’Enric Ortí, amb la sardana Memòries compartides.

  1. +informació i entrades a https://www.lsda.catEl Grup COSES i la Cobla Sant Jordi al 40è Festival de Música del Maresme.


Dissabte 20 de maig a les 20h a Can Casadella de Premià de Dalt.

El Grup COSES i la Cobla Sant Jordi - Ciutat de Barcelona seran els encarregats de fer el concert inaugural del 40è Festival de Música del Maresme. El concert serà gratuït per a tots els assistents.

Ja teniu una bona oportunitat de veure i gaudir aquest projecte, també de comprar el disc conjunt.

www.coblasantjordi.cat/coses

http://festivalmusicamaresme.catEstrenes en motiu del 30è Aplec de Sant Feliu de Guíxols


Diumenge 28 de maig serem al 30è Aplec de la Sardana de Sant Feliu de Guíxols, al matí a les 10.30 i a la tarda a les 16.30 als Jardins Juli Garreta.

Amb motiu de l'efemèride, en el transcurs de l'Aplec s'estrenaran tres sardanes dedicades. Maregassa a Canyarets de Joan Lázaro, Perfum de mar de Josep Coll Ferrando i Trentena i amunt, del nostre tenora, l'Enric Ortí.

Les cobles participants seran, Els Rossinyolets, Ciutat de Girona i Sant Jordi - Ciutat de Barcelona.

Volem felicitar a l’organització per aquest 30è aniversari i per molts que han de venir.

En cas de mal temps: Col·legi de l'Estació (Carrer de Santa Teresa, 49)


Us hi esperem a tots!

+ informació http://www.agendaens.cat/acte/36312/30e-aplec-de-la-sardana
NOTICIES MARÇ 2017


ESTRENA!!

Els Francolins i la Cobla Sant Jordi al Tradicionarius 2017


17 de març. 22h. Centre Artesà Tradicionàrius

Entrades Taquilla: 12 € / Anticipada: 10 € / Amics del C.A.T. 6 €


Els Francolins i la Cobla Sant Jordi – Ciutat de Barcelona, presentem el CD ‘Un Francolí a Ítaca’ fruit de la col·laboració entre les dues formacions, que suposa un apropament del repertori d’Els Francolins a la música de cobla.


Els Francolins: 7 flabiolaires –flabiol i tamborí-.

Cobla: 11 músics i bateria-.

Després de més de deu anys de poca activitat, Els Francolins presenten aquesta proposta amb la Cobla Sant Jordi, representa tot un repte per a la banda de flabiols i pretén mostrar l’interès per la música de flabiol i les possibilitats expressives d’aquesta formació.

Aquest tercer CD d’Els Francolins, és un pas endavant en l’ampli repertori de la banda, el qual inclou música tradicional, música de banda, música moderna, temes de pel·lícula i peces originals.

El gruix del repertori que presentem són músiques originals d’en Joan Moliner que ha dirigit la banda d’Els Francolins des del seu començament l’any 1998.

Us oferim un concert on la banda de flabiols s’integra a la cobla i passa a formar-ne una secció més, ampliant-ne la instrumentació i donant-li el seu color característic.

Les músiques formen part del repertori habitual d’Els Francolins, incloent-hi unes quantes peces noves, tot plegat amb una aproximació a la música simfònica pel que fa a la composició i desenvolupament dels temes però partint de la base de la música tradicional com a pilar estructural de la banda.

Compra d’entrades i més info: http://www.tradicionarius.cat/ca/30tradicionarius__-els-francolins-i-la-cobla-sant-jordi---ciutat-de-barcelona/programacio/490


Dossier de l’espectacle: www.coblasantjordi.cat/francolins
Grans èxits de la sardana

Sintonies d’ahir, d’avui i de sempre


Palau de la Música Catalana

Dimarts, 21 de març de 2017. 19:00 h.

MARCEL SABATÉ, direcció musical

Aquest concert és un homenatge als compositors i a les sardanes d’ahir, d’avui i de sempre. Sintonies que han marcat època i estil, grans èxits que formen part de l’extens catàleg d’obra per a cobla, que han triomfat a la plaça i a la sala de concert, des de la segona meitat del segle XIX fins al segle XXI.Compra d’entrades i més info: http://www.palaumusica.cat/ca/cobla-sant-jordi-ciutat-de-barcelona_392005
NOTICIES GENER/FEBRER 2017


TORNA IN SOMNI!!


3 de febrer. 21h. Teatre Auditori de Sant Cugat del Vallès

Torna l’espectacle In Somni, nominat com a millor espectacle de dansa pels Premis Butaca 2016.

El 3 de gener podràs gaudir de l’espectacle protagonitzat per Kulbik Dance Company, Mario Nieto i la Cobla Sant Jordi. Un espectacle únic que barreja la cobla i la seva música amb disciplines com la dansa urbana/hip hop i la música electrònica.

El Teatre Auditori de Sant Cugat és un marc idoni per l’espectacle, no us ho podeu deixar escapar.

Informació i entrades:  http://tasantcugat.cat/programacio/index.php?id=790&calendari=1
COBLA 2.0 AL PALAU DE LA MÚSICA


5 de febrer. 12h. Palau de la Música Catalana

Torna la Cobla 2.0!! Un total de 12 concerts a la Sala gran del Palau, plena de nens i nenes de les escoles de tot el país.

Una proposta escènica i musical de visió moderna i contemporània que no ens deixarà indiferents i  trencarà alguns dels estereotips tradicionals vinculats a aquesta agrupació instrumental.  Sense renunciar a la sonoritat característica d'aquesta formació, músics i públic esdevindrem còmplices d'una nova manera d'entendre i viure la música per a cobla.  Jazz, funk, chanson francesa, música contemporània, música tradicional, sardanes, projeccions de mapping i moltes anècdotes divertides ens acompanyaran en aquesta gesta.

No us perdeu l’oportunitat de redescobrir aquesta emblemàtica formació, amb els polifacètics i intrèpids músics de la Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona.

Informació i entrades: http://www.palaumusica.cat/ca/cobla-2-0_407079
NOU RESPONSABLE DEL REPERTORI DE LA COBLA


Volem comunicar-vos que, a partir d’aquest mes de gener, el nostre contrabaixista, en Joan Druguet, substituirà al nostre tenora, Enric Ortí, a fer-se càrrec de l’arxiu de partitures de la cobla. Així doncs, serà l’encarregat, a partir d’ara, de programar els repertoris de les audicions de sardanes i dels aplecs. Volem agrair molt a L’Enric, tots aquests anys de dedicació i encoratjar a en Joan pel nou repte.

El nou contacte és el següent: 

Joan Druguet

Mòbil +34 687 548 725

e-mail: repertori@coblasantjordi.cat 
NOTICIES DESEMBRE 2016


LA COBLA SANT JORDI A ROMA


Valentí Miserachs. Cor Cappella Ludovicea. Pastorets de Calaf.

El proper 10 de desembre, la Cobla Sant Jordi actuarà a la Sala Acadèmica de l'Institut Pontifici de Música Sacra de Roma. Sota la direcció del mestre Mn. Valentí Miserachs i acompanyant el Cor Cappella Ludovicea. En aquest concert interpretarem la banda sonora dels Pastorets de Calaf escrita pel mateix Miserachs, enregistrada i editada en disc el 2016 en motiu de la celebració del 90è aniversari de la representació.

http://www.pastoretsdecalaf.cat
CONCERTS DE NADAL


Diumenge 4 de desembre, Cubelles, on a les 18h de la tarda a l'església, oferirem un concert de sardanes i música per a cobla. Una primera part amb títols d'autors variats com Garreta, Viladesau, Molina, Ortí i Saderra. La segona part tindrà dos blocs, un monogràfic dedicat a Conrad Saló, i per acabar, 3 peces cantades acompanyants de la soprano Lluïsa Muntada. Organitza: Ajuntament de Cubelles.

Diumenge 18 de desembre a les 18h, serem a la Sala Toldrà del Conservatori Municipal de Música de Barcelona. El concert serà dirigit per Marcel Sabaté i inclourà un programa molt variat de sardanes i música per a cobla. Organitza: Amics dels concerts de l'Agrupació Cultural Folklòrica de Barcelona.

El dia de Nadal serem a Terrassa, a les 22h a l’Auditori Municipal. En aquesta ocasió, oferirem un concert amb la soprano Laia Frigolé i la direcció del nostre director titular, Marcel Sabaté. Un programa que combina, sardanes, música per a cobla i veu. D'autors tan rellevants com Joaquim Serra, Joan Viladomat, Eduard Toldrà, Ricard Viladesau, Enric Morera, Vicenç Bou, Josep Serra, Manuel S. Puigferrer i Conrad Saló. Organitza: Agrupació Sardanista ASERT de Terrassa.

http://www.sardanista-asert.org
NOTÍCIES NOVEMBRE 2016


IN SOMNI, nominat com a millor espectacle de Dansa dels PREMIS BUTACA 2016!!


El passat dia 3 de novembre es van publicar els nominats als XXII Premis de Teatre de Catalunya, coneguts com a Premis Butaca. El nostre espectacle conjunt amb Kulbik dance company i Mario Nieto ha estat nominat com a millor espectacle de dansa.

El dia 19 de desembre es donaran a coneixer els guanyadors, a les 20.30 a la Sala Apolo de Barcelona. https://proticketing.com/timeoutbcn/es_ES/entradas/evento/7452

Trobareu tota la informació i com votar, al següent enllaç http://www.premisbutaca.cat/2016/


IN SOMNI a Mataró


Diumenge 13 de novembre a les 19h. Teatre Monumental de Mataró

Després de la presentació del disc de La Banda Sonora d'In Somni, la companyia segueix oferint el seu espectacle arreu del país, al novembre serem al Teatre Monumental de Mataró i al febrer a l'Auditori Teatre de St. Cugat del Vallès.

Si encara no l'heu vist, teniu totes aquestes oportunitats per veure aquest espectacle únic que fusiona la Cobla, la seva música, amb la música electrònica, la dansa, el hip hop, el teatre i moltes disciplines que mai havien treballat plegades.

Us hi esperem!!

http://culturamataro.cat/es/agenda/article/in-somni-5967

http://www.coblasantjordi.cat/insomniTorna la Cobla 2.0


Els dies 21, 22 i 25 de novembre serem, un cop més, al Palau de la Música Catalana, oferint l'espectacle Cobla 2.0 a les escoles del país. En aquesta ocasió no hi haurà espectacle familiar, per tant tots 6 concerts seran exclusius per a Escoles.

http://www.palaumusica.cat/ca/cobla-2-0_36375
NOTÍCIES OCTUBRE 2016PRESENTACIÓ DEL DISC!


19a Fira Mediterrània Manresa

9 d'octubre a les 12h al Teatre Conservatori de Manresa

L’històric grup de folk-rock COSES s’uneix amb la Cobla Sant Jordi - Ciutat de Barcelona en un espectacle que ofereix una lectura actualitzada dels temes més emblemàtics del seu repertori. El resultat, que es publica enguany en un disc titulat Així s’encenen al vent, mostra una sonoritat nova fruit de la contundència, sensibilitat i el lligam amb la terra que aporta la cobla.

Llegeix més a: http://www.firamediterrania.cat/fitxa-artistica-2016…

http://www.coblasantjordi.cat/coses

Us hi esperem!!


  1. +informació i entrades
IN SOMNI viatja pel país


Dissabte 8 d’octubre a les 21h. Teatre Fortuny de Reus + informació i entrades

Dissabte 15 d’octubre a les 22h. Sala 2 de gener d’Artés + informació i entrades

Diumenge 13 de novembre a les 19h. Teatre Monumental de Mataró + informació i entrades

Divendres 3 de febrer a les 21h. Teatre-Auditori de St. Cugat del Vallès + informació i entrades

Després de la presentació del disc de La Banda Sonora d’In Somni, la companyia segueix oferint el seu espectacle arreu del país, Reus i Artés són les poblacions on es podrà veure al mes d’octubre. Al novembre serem al Teatre Monumental de Mataró i al febrer a l’Auditori Teatre de St. Cugat del Valles.

Si encara no l’heu vist, teniu totes aquestes oportunitats per veure aquest espectacle únic que fusiona la Cobla, la seva música, amb la música electrònica, la dansa, el hip hop, el teatre i moltes disciplines que mai havien treballat plegades.

Us hi esperem!!

http://www.coblasantjordi.cat/insomni


NOTÍCIES SETEMBRE 2016


IN SOMNI A LA SALA BARTS!!


Dijous 15 de setembre de 2016, a les 9 de la nit. Sala Barts de Barcelona.

La Cobla Sant Jordi - Ciutat de Barcelona, Kulbik dance company i Mario Nieto, en motiu de la presentació del disc “In Somni La Banda Sonora” oferiran el seu espectacle conjunt “In Somni” a la gran Sala Barts de Barcelona.

60 minuts trepidants que us transportaran al món dels somnis, quedareu atrapats al vostre seient on podreu deixar anar la ment i gaudir com mai d’aquesta fusió extrema.

Platea i primer pis: 15 €. Amfiteatre: 12 €

Venda física a les taquilles de la Virreina i online a través de http://www.barts.cat/es/e-569/IN-SOMNI

http://www.enderrock.cat/sonsdelamediterrania/noticia/8194/cobla/somia/sons/insomni


  1. +informació i entrades
La Mercè 2016


Dijous 22 de setembre, a les 19h. Av. de la Catedral

Dissabte 24 de setembre, a les 21h. Basílica de la Mercè

Amb motiu de les Festes de la Mercè, com és habitual, la Cobla Sant Jordi - Ciutat de Barcelona hi serà present en dos actes. El dia 22 serem a l’avinguda de la Catedral fent una ballada de sardanes i el dia 24 el tradicional concert a la Basílica de la Mercè.

Vina i gaudeix de la festa i la cobla!
NOTÍCIES JULIOL 2016


Nou CD!!

Presentació del disc “In Somni, la banda sonora”


Dijous 15 de setembre de 2016, a les 9 de la nit. Sala Barts de Barcelona.

Amb motiu de la presentació d’aquest treball discogràfic, Kulbik Dance Company, Mario Nieto i la Cobla Sant Jordi - Ciutat de Barcelona, faran el seu espectacle “In Somni” a la Sala Barts de Barcelona. No podeu deixar escapar aquesta ocasió de gaudir d’In Somni a Barcelona. Quedareu atrapats al món oníric d’aquest espectacle que podreu reviure una vegada i una altra escoltant-ne la banda sonora.

Fins 31 de juliol: 10 €

A partir del 31 de juliol: Platea i primer pis: 15 €. Amfiteatre: 12 €

Venda física a les taquilles de la Virreina i online a traves de http://www.barts.cat/ca/e-569/IN-SOMNI


+ informació i entradesNou CD!!

Presentació del disc “Així s’encenen al vent“ Grup Coses + Cobla Sant Jordi - Ciutat de Barcelona


Diumenge 9 d’octubre, a les 12 del matí. Teatre Conservatori de Manresa.

Dins la programació de la Fira Mediterrània de Manresa, el Grup Coses i la Cobla Sant Jordi presentaran el seu treball conjunt “Així s’encenent al vent” un treball enregistrat a la primavera del 2016 que embolcalla tot l’esperit dels anys 70 del Grup Coses, amb la calidesa de la cobla moderna. 15 títols componen el disc, 13 d’ells arranjats per Xavier Guitó. Segur que us atraparà!

http://www.coblasantjordi.cat/coses.html

+ informació i entrades
Roger Mas i la Cobla Sant Jordi a Fonollosa


Dissabte 16 de juliol, a les 10 de la nit. Vesprades sota l’alzina, Fonollosa.

Tornem a la càrrega amb en Roger Mas i el nostre concert conjunt. Serà en ocasió de les Vesprades sota l’alzina a Fonollosa, on compartirem escenari amb Sanjosex.

  1. +informació i entrades
37è Festival de Música de Ripoll amb Albert Guinovart


Divendres 15 de juliol, a les 8 de la nit. Església de Sant Pere de Ripoll.


Amb motiu del 37è Festival de Música de Ripoll, enguany la Cobla Sant Jordi com a artista convidat, oferirà un concert amb el pianista i compositor Albert Guinovart. La primera part serà de cobla sola, en la qual interpretarem un repertori variat de grans autors per a cobla, com Manuel Oltra, Joaquim Serra, Juli Garreta, Fèlix Martínez i Comin, Conrad Saló i Manel Saderra i Puigferrer. La segona part estarà dedicada a la música d’Albert Guinovart i oferirem la Rapsòdia sobre temes de la Patum per a piano, cobla i percussió i el Concert sobre temes de Mar i Cel per a piano, cobla i percussió.

  1. +informació i programaLa Cobla Sant Jordi cobla pilot del màster en cobla de l'Esmuc


És un honor per nosaltres poder col·laborar en el primer màster en cobla que ofereix l'Escola Superior de música de Catalunya. Concretament col·laborarem en l'itinerari de Direcció i Composició, i serem la cobla que els estudiants podran dirigir en els seus projectes finals i els que oferirem portes obertes als nostres assajos per poder compartir la tasca professional amb els estudiants.

El nostre director, en Marcel Sabaté, és el professor principal del màster que també comptarà amb les col·laboracions de grans noms de la composició i la direcció com, Antoni Ros-Marbà, Edmond Colomé, Xavier Pagès, Salvador Brotons Albert Guinovart i Marc Timón.

+ informació i inscripció
NOTÍCIES JUNY 2016


Gran Concert de Cobla a Figueres amb Antoni Ros-Marbà


Divendres 3 de juny de 2016, a les 9 de la nit. Teatre JARDÍ de Figueres

La Fundació Gala-Salvador Dalí organitza un Gran Concert per a Cobla protagonitzat per la direcció d’Antoni Ros-Marbà i les cobles Mediterrània, de Cambra de Catalunya i Sant Jordi - Ciutat de Barcelona.


  1. +informació i programa
Dia Universal de la Sardana


Dissabte 11 de juny, a les 12 del matí. Avinguda Pau Casals

Diumenge 19 de juny, a les 11 del matí. Parc d’atraccions del Tibidabo

La Cobla Sant Jordi - Ciutat de Barcelona participarà en els actes de la celebració del Dia Universal de la Sardana, una jornada que pretén agermanar simbòlicament totes les activitats i agrupacions sardanistes d’arreu del món.

  1. +informacióAplecs, Ballades i Festes Majors


El mes de juny tenim una forta activitat sardanista que comença a Barcelona els dies 4 i 11 de juny. El dia 12 serem al Vendrell i a Palau-Solità i Plegamans. Dissabte 18 serem, de nou a l’Aplec de Sant Llorenç d’Hortons, un aplec de tarda/nit que no us podeu deixar escapar. El dia 19 al matí farem una ballada al Parc d’atraccions del Tibidabo i a la tarda una altra cita sardanista a la que no podeu faltar, l’Aplec de Taradell. El dia 24 serem a Barcelona de nou i el dia 25 a Cubelles. El diumenge 26 serem a l’últim Aplec del mes de juny, l’Aplec de Sabadell, on la Cobla Sant Jordi torna després d’unes edicions de no anar-hi. La nostra activitat musical del mes de juny acabarà amb la participació en la Festa major de Sant Cugat del Vallès, on com ja és tradicional, el dia 29 farem la Cercavila i el ball del “Paga-li Joan”. A la nit, de nou, oferirem un emotiu concert amb la Coral La Lira de Sant Cugat.

T'animem a no perdre-te'n ni una! Tenim ganes de veure’t aquest estiu!


+ informació i programes

NOTÍCIES MAIG 2016


Cloenda “El País a l’Escola”


Dijous 12 de maig a les 10,30 del matí, al Parc de la Ciutadella de Barcelona.

Per segon any consecutiu participarem en l'acte de la cloenda de la campanya "El País a l'Escola" el programa d'ensenyament sardanista a les escoles de Barcelona i comarques. L'esdeveniment el tornarà a presentar el conegut actor Josep Palau, conegut entre els nens per la seva interpretació de Zep al 'Canal Super 3'.

Enguany, El País a l'Escola arriba a la 40a edició i compta amb la participació de 24 d'escoles de Barcelona i comarques, que aplega enguany més de 1.100 alumnes.

Com ja vam fer l’any passat, a més del repertori escollit per a l’ocasió, els músics farem una petita presentació dels instruments que formen part de la cobla, explicant les seves característiques principals i la funció que hi desenvolupen.
Presentació de l’edició de l’obra completa per a cobla d’Eduard Toldrà


Dilluns 30 de maig a les 7,30 de la tarda, a l'Institut d'Estudis Catalans.

Direcció: Salvador Mas i Conde

L'Editorial Dínsic fa la presentació de l’edició completa de la música per a cobla d'Eduard Toldrà. El mestre Salvador Mas i Conde ha tingut cura de l’edició crítica i ell mateix es farà càrrec de la direcció musical del concert.

El company d'aquesta edició és l'enregistrament de l'obra completa per a Cobla que va fer la Cobla Sant Jordi sota la direcció de Salvador Mas i Conde, editat per Columna Música. spotify:album:1q5QTy83Ya14eoCkM6WKls

L'obra per a cobla de Toldrà es compon de trenta-sis obres, trenta-quatre sardanes i dues composicions no sardanístiques: Les danses de Vilanova (1921), glossa del ballet popular, i La maledicció del Comte Arnau (1926), impressió lírica -segons consta al subtítol- per a tres cobles i timbal. En l'Obra Completa, les sardanes es publiquen cronològicament segons la seva data de composició. Al Volum I s'hi apleguen dotze sardanes (1917-1923), tretze al Volum II (1924-1932) i sis al Volum III (1935-1950), a més de les mencionades dues obres no sardanístiques i un apèndix amb tres sardanes revesses.

http://www.dinsic.com/ca/colleccio/obra_completa_per_a_cobla_d_eduard_toldra16è Concurs Internacional de Roses Noves


Divendres 13 de maig a les 6 de la tarda, al Parc Cervantes de Barcelona. La Cobla Sant Jordi - Ciutat de Barcelona oferirà el concert de l’acte principal.

Barcelona organitza cada any el Concurs Internacional de Roses Noves de Barcelona coincidint amb la temporada de floració de les roses i té lloc als jardins del Roserar del Parc de Cervantes (avinguda Diagonal 708-716. Barcelona). El concurs, esdeveniment central de la convocatòria, està adreçat a obtentors i cultivadors de noves espècies de roses. Paral·lelament al concurs té lloc un programa d’activitats adreçades a tots els públics entorn de les roses, com ara demostracions d'art floral, de gastronomia o un concert de música a càrrec de la Cobla Sant Jordi - Ciutat de Barcelona.Aplecs i ballades


El mes de Maig ve carregat d'aplecs i d'activitats sardanistes.

El diumenge 1 de maig vam ser al 80è Aplec de Sta. Perpètua de Moguda, un dels Aplecs més importants del calendari. Com cada any vam gaudir de l'acte on els organitzadors sempre aposten per donar nous formats, noves idees que fan que aquest Aplec sigui dels més estimats i de més valor de futur. Enguany, la Sant Jordi i la Marinada vam estrenar conjuntament la sardana Batuc de Roure, de Xavier Pinyol, escrita per a cobla i batucada, que va anar a càrrec del grup de batucada de l’EMMID.

Diumenge 8 serem al 60è Aplec de Gràcia, a les 11 del matí i a les 4,30 de la tarda, amb les cobles La Principal del Llobregat i Jovenívola de Sabadell.

Dimecres 11 oferirem la tradicional ballada de St. Ponç a la Pl. Sant Agustí a la 1 de la tarda.

Diumenge 15 serem a l'Aplec de Figueres, amb les cobles, Els Montgrins i la Bisbal Jove.


Dilluns 16 al matí, les 12,30 serem a la Pl. de l'Estació de Masquefa fent una ballada i a partir de les 5 de la tarda serem al castell de Tona, celebrant l'Aplec on la Cobla Sant Jordi participa des de fa molts anys.

Dissabte 21, seguint les ballades als districtes de Barcelona, serem a la Pl. Major de Nou Barris fent una ballada, a les 12,30 del matí.

Diumenge 22 ens trobareu al 29è Aplec de Sant Feliu de Guíxols, amb les cobles Rossinyolets i Ciutat de Girona. http://sardanista.cat/boigperlasardana/llistat_programa.asp?id=14028

Per acabar les nostres participacions en els Aplecs del mes de maig, el dia 30 serà el torn del 59è Aplec de Girona, al Parc de la Devesa a les 10,30 i a les 4 de la tarda, amb les cobles Ciutat de Girona i Montgrins.

Dijous 26 a les 6 de la tarda, ballada de Corpus a la Plaça Sant Jaume de Barcelona.

Al nostre web podreu trobar els programes d’aquestes actuacions i d’altres. +info

NOTÍCIES ABRIL 2016


PREMI CAPITAL DE LA SARDANA A MITJANS AUDIOVISUALS 2016


El passat 12 de març, durant els actes oficials de proclamació de “Mollerussa, Capital de la Sardana 2016” la comissió de la Capital de la Sardana va acordar d’atorgar-nos el Premi a Mitjans Audiovisuals per la publicació del doble CD “La dansa dels modernistes, Enric Morera”, un treball fruit del conveni amb l’Ajuntament de Barcelona.

Aquest treball es va fer amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona,

Des de la Cobla Sant Jordi - Ciutat de Barcelona volem agrair aquesta distinció. Va ser un treball que ens va fer una il·lusió especial, doncs, pensem que Enric Morera ha estat i serà un dels més ferms puntals de la nostra música. La combinació d’enregistraments històrics amb un d’actual afegeix un plus d’interès a especialistes i públic en general que ens dóna una perspectiva molt interessant de l'evolució interpretativa de la música per a cobla dels darrers cent anys

Aquest premi el volem compartir amb tots els que l’han fet possible: el Museu de la Música, el Departament de Musicologia de l’Esmuc, l’Institut de Cultura de Barcelona, Jordi Molina i Discmedi.
TORNA IN SOMNI


29 d’abril, St. Joan Despí, Teatre Mercè Rodoreda 21.30

L’espectacle, èxit de la tardor del 2015 torna als escenaris. La combinació de la cobla, la dansa urbana, hip hop i la música electrònica tornaran a depurar emocions el proper 29 d’abril.

A l’estiu tornarem amb més In Somni a, Les Preses (Festival EsDansa), Reus (Teatre Fortuny), St. Cugat del Vallès (Auditori) i d’altres llocs que us anirem informant.

Si us el vàreu perdre o voleu tornar-lo a veure, ja ho sabeu: torna In Somni!!

www.coblasantjordi.cat/insomniCELEBRA SANT JORDI A ST. PERPÈTUA


23 d’abril, Sta. Perpètua de la Mogoda, Centre Parroquial, 21.30.

Un any més Sta. Perpètua celebra la diada de Sant Jordi amb la Cobla Sant Jordi.

Volem animar-vos a celebrar aquesta diada en un concert únic que oferirem al Centre Parroquial. El concert estarà format per diverses obres per a cobla de compositors com Juli Garreta, Vicenç Bou, Manuel Oltra, Conrad Saló, Francesc Monné, Agustí Borgunyó, Joan Josep Blay, Joan Lluís Moraleda i d’altres.

Oferirem una obra de Franz i Karl Doppler per a dues flautes solistes, amb els intèrprets Bernat Castillejo i Isabel Gregori. També S’inclou una obra de Leroy Anderson per a tres trompetes solistes a càrrec de Sergi Marquillas, Timi Rodríguez i David Solernou.

Us hi esperem per celebrar la diada plegats.
NOTÍCIES MARÇ 2016


Presentació ‘La Dansa dels Modernistes, Enric Morera’


El pròxim 4 de març a les 21.30 al Teatre de Sarrià.

La nova producció discogràfica de la Cobla Sant Jordi i Discmedi blau, que es va presentar a la tardor al Palau de la Música, en una nova presentació al Teatre de Sarrià. +info


Una col·laboració entre l’Ajuntament de Barcelona, l’Escola Superior de Música de Catalunya, el Museu de Música de Barcelona, el Museu d’Art d’Història de Catalunya i el Centre Robert Gerhard, tot sota l’edició de Discmedi blau.


El treball inclou un doble disc.


CD1. Cobla Sant Jordi - Ciutat de Barcelona, dirigida per Marcel Sabaté. Sardanes originals d’Enric Morera amb materials originals.


CD2. Enregistraments històrics (Museu de la Música de Barcelona)


Textos del llibret i assessorament musicològic: Anna Costal i Joaquim Rabaseda, Escola Superior de Música de Catalunya, Grup de Recerca en Interpretació i Creació Musicals (2014 SGR 1382)


Productors musicals: Jordi Molina i Marcel Sabaté
Cobla 2.0 al Palau de la Música

Seguim amb els concerts educatius al voltant de la Cobla. El mes de març tornarem a ser al Palau de la Música amb aquesta engrescadora i moderna visió de la Cobla. En aquesta ocasió els concerts només seran per a escoles. El dia 17 serem al Gran Teatre de la Passió de Cervera girant l’espectacle pel país. + infoBallades, audicions escolars


Diumenge 6 a les 4 de la tarda, serem a Castellar del Vallès, oferint una ballada a l’Espau Tolrà.

Diumenge 13 ens trobaràs a Granollers, on a la Pl. de la Porxada serem la cobla per acompanyar el Concurs de Colles Sardanistes.

Diumenge 20 tornarem a ser a l’Av. Gaudí de Barcelona on a les 11,30 del matí farem una ballada. El mateix diumenge a partir de les 4,30 de la tarda serem a l’Aplec de Vilassar de Dalt.

Dilluns 28 la Cobla Sant Jordi participarà a l’Aplec de Pasqua de La Pobla de Montornès, a l’Ermita de Montornès.

Per acabar el mes, el dia 29 tornarem a ser al Casinet d’Hostafrancs oferint el concert escolar 12x11 amb La Botzina

Al nostre web podreu trobar els programes d’aquestes actuacions i d’altres. +info

NOTÍCIES FEBRER 2016


HAS VIST EL NOU TEASER D’IN SOMNI


Ja tenim aquí un nou vídeo de l’espectacle In Somni que vam estrenar la tardor passada

al Mercat de les Flors de Barcelona.


Contractació oberta!!


Management i Booking

Laia Cubells

Tel: 665 590 308

management@discmedi.com


DESCARREGA EL DOSSIER
COBLA 2.0 AL PALAU DE LA MÚSICA


14 de febrer a les 12h. Palau de la Música Catalana

L’espectacle Cobla 2.0, producció del Palau de la Música, torna el 2016.

Una proposta escènica i musical de visió moderna i contemporània que no ens deixarà indiferents i  trencarà amb alguns dels estereotips tradicionals vinculats a aquesta agrupació.  Sense renunciar a la sonoritat característica d'aquesta formació, músics i públic esdevindrem còmplices d'una nova manera d'entendre i viure la música per a cobla. Jazz, funk, chanson francesa, música contemporània, música tradicional, projeccions de mapping i moltes anècdotes divertides ens acompanyaran en aquesta gesta.

No us perdeu l'oportunitat de redescobrir aquesta emblemàtica formació, amb els polifacètics i intrèpids músics de la Cobla Sant Jordi - Ciutat de Barcelona.

web: http://goo.gl/hwPJwF


Promoció exclusiva per a entitats sardanistes

Com a membre d’una entitat sardanista, t’oferim la possibilitat de gaudir d’un 50% de descompte per assistir a aquest espectacle. Només cal que facis clic aquí i introdueixis la paraula Sardanistes a la caixa de Codi Promocional (columna esquerra del web).
VALENTÍ MISERACHS I LA BANDA SONORA DELS PASTORETS DE CALAF


14 de febrer a les 19h. Casal de Calaf.

Podreu escoltar la música en directe i dirigida pel mateix autor, en un concert on la Cobla Sant Jordi amb Robert Armengol i el Cor de Cambra ARSinNOVA interpretarem la banda sonora dels Pastorets al mateix Casal de Calaf.

Els passats 21 i 22 d’octubre la Cobla Sant Jordi vam tenir el plaer d’enregistrar la banda sonora dels Pastorets de Calaf. La música, escrita originalment per a cobla, cor i percussió, és obra del mestre Valentí Miserachs, el qual està estretament vinculat al poble de Calaf i a la seva representació dels Pastorets, que aquest any commemoren els 90 anys d’antiguitat. El cor ARSinNOVA Cor de Cambra i el percussionista Robert Armengol han completat l’enregistrament de la música de Mn. Miserachs, que amb senzillesa i enginy, emmarca cadascun dels quadres representats a l’obra del mestre Folch i Torres.

web: http://goo.gl/Ly53z1

15è MEMORIAL JOAN PRAT


20 de febrer a les 21.30. Església de Santa Maria, Manlleu

La soprano Laia Frigolé i la Cobla Sant Jordi posaran el punt final a una de les fites de la música per a cobla més obertes.

El proper dissabte 20 de febrer a 2/4 de 10 del vespre, l’església de Santa Maria de Manlleu acollirà la 15a i última edició del Memorial Joan Prat. El concert anirà a càrrec de la cobla Sant Jordi - Ciutat de Barcelona, sota la direcció de Marcel Sabaté, amb la participació de la soprano Laia Frigolé.

El repertori estarà format per composicions per a cobla sola i d’altres per a soprano i cobla. Recorrerà a obres d’autors clàssics, com Enric Morera, Eduard Toldrà, Manuel Oltra, i d’altres de caràcter més contemporani com Enric Ortí i Marc Timón. També s’interpretarà la sardana “La Puntaire” del manlleuenc Joan Viladomat, entre d’altres.

Les entrades es podran comprar el mateix dia a l’entrada de l’església mitja hora abans de començar el concert.

Per a més informació:

Imma Pujol
Grup Sardanista Ocellets del Ter collaencis@gmail.com
649167091
CONCERT AMB RAPH DUMAS


13 de febrer a les 19h. Casinet d’Hostafrancs

Amb motiu de l’entrega de premis que organitza la Unió de Colles de Barcelona, la Cobla Sant Jordi - Ciutat de Barcelona oferirem un concert de 30 minuts amb el DJ Rossellonès, Raph Dumas. Interpretarem temes del primer disc ‘Coblism’ i del nou treball que estem preparant ‘Coblism 2’.BALLADES, AUDICIONS ESCOLARS


Diumenge 7 de febrer serem a les 18.45 a la Sala de la UEC d’Olesa, on farem una ballada de sardanes.

Dimecres 10 a la sala Eduard Toldrà del Conservatori Municipal de Barcelona, oferirem exclusivament per als nens i nenes de diverses escoles, dos passis de l’audició escolar que fem amb l’empresa ‘La Botzina’

També només per a escoles serem al Palau de la Música els dies 15, 16, 17, i 18 de febrer fent el Cobla 2.0 que tant agrada als infants. Una manera fresca i divertida de mostrar-los la nostra música i els nostres instruments.

Per acabar el mes de febrer, serem el 28 de febrer a Sabadell, a les 11.30 del matí fent una ballada de sardanes. El mateix dia a les 17h serem al Pavelló Municipal de Ripollet, també fent una ballada de sardanes.

Us animem a seguir-nos!!
NOTÍCIES GENER 2016


TORNA LA COBLA 2.0

L’espectacle Cobla 2.0, producció del Palau de la Música, torna el 2016.

Diumenge 17 de gener a les 18h, a l’Auditori de Granollers, oferirem per al públic familiar la singular proposta. A les 17h hi haurà un taller/xerrada per a les famílies sobre el concert.


L'aventura: Una proposta escènica i musical de visió moderna i contemporània que no ens deixarà indiferents i  trencarà amb alguns dels estereotips tradicionals vinculats a aquesta agrupació.  Sense renunciar a la sonoritat característica d'aquesta formació, músics i públic esdevindrem còmplices d'una nova manera d'entendre i viure la música per a cobla. Jazz, funk, chanson francesa, música contemporània, música tradicional, projeccions de mapping i moltes anècdotes divertides ens acompanyaran en aquesta gesta.

No us perdeu l'oportunitat de redescobrir aquesta emblemàtica formació, amb els polifacètics i intrèpids músics de la Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona.


L’objectiu:


-Conèixer l'origen, les funcions i els instruments que formen part de la cobla.


-Descobrir les característiques sonores d'aquesta agrupació instrumental.

-Gaudir de la diversitat de músiques, formats i entorns festius en què participa la cobla.


http://www.palaumusica.cat/ca/cobla-2-0_36375

Participem a la mostra ‘Som Cultura, mostra del patrimoni immaterial a Barcelona’


Dissabte 23/1 - de 16h a 18h hores a la plaça de Can Fabra farem una ballada de sardanes.

Aquest dia a la mostra també participaran:


Ball de Rams de Sant Andreu del Palomar, Esbart Maragall


Exhibició sardanista, Colla Sardanista Xàldiga


L’Escala de l’Alt-Vallespir (Arles, Prats de Molló la Presta, Sant Llorenç de

Cerdans), Festes de l’Ós 


Més informació a:


http://culturapopular.bcn.cat/sites/default/files/scp_-_programa_a3_correc.pdf
Inscriu-te al nostre mailing, rebràs les novetats i notícies rellevants de la Cobla Sant Jordi